От 1 ноември в Австрия вече е в сила по-строг

...
 От 1 ноември в Австрия вече е в сила по-строг
Коментари Харесай

Австрия вече прилага по-строго законодателство за незаконно пребиваващите чужденци

 От 1 ноември в Австрия към този момент е в действие по-строг закон за чужденците. Целта е да се лимитират и депортират по-бързо хората, които живеят нелегално в страната, оповестява онлайн изданието euractiv.com.
Още преди изборите отиващото си държавно управление и предходния парламент одобриха промени в законодателството по отношение на чужденците в страната. Поправките включват поредност от по-строги разпореждания, ориентирани към хора, чиито молби за леговище са били отхвърлени.

Предвижда се бежанците, които не са получили статут, само че не напущат страната или се пробват да се върнат още веднъж, да търпят наказания в размер от 5 хиляди до 15 хиляди евро или шест седмици задържане.

Тези от тях, които умишлено са създали подправена декларация, с цел да получат позволение за престояване, могат да бъдат осъдени с до 5 хиляди евро.

Вътрешният министър Волфганг Соботка акцентира значимостта от спазването на закона. Той показва, че в доста случаи нелегално пребиваващи в страната пренебрегват инструкциите на управляващите, макар че нямат позволение за престояване, и не се пробват да изоставен Австрия.

За бежанците, търсещи леговище, както и за задграничните студенти, има и положителни вести. В бъдеще бежанците ще могат публично да вземат участие в благотворителни действия и неправителствени организации.

С новия закон се дава и на приключилите австрийски университети чужденци едногодишен период, вместо в този момент настоящия шестмесечен, да си намерят работа в страната, като за този интервал няма да губят разрешителното си за престояване.

Създателите на започващи компании също ще получат по-дълъг период на разрешението за престояване, така наречен „ червено-бяло-червена карта “.
По публикацията работи: Миглена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР